Tentoonstelling tijdens kerstmarkt en lezing over architect Jan Stuyt

GROENLO.

Tijdens de Groenlose kerstmarkt, as. zaterdag 8 december is in de RK Calixtuskerk aan de Kerkwal in Groenlo de reizende tentoonstelling te zien over het werk en leven van architect Jan Stuyt. De toegang is gratis, openingstijden  van 15.00 tot 17.00 en van 18.30 tot 21.00.

Stuyt (1868-1934) was tot voor kort voornamelijk bekend van zijn samenwerking met Joseph Cuypers, met wie hij de RK Calixtuskerk (1906-1908) ontwierp. Maar nu blijkt dat Stuyt zijn eerste ontwerp in Groenlo al in 1893 heeft gemaakt. Het was het kantoor van de inmiddels gesloopte steenfabriek van de gebroeders Wiegerinck. Tot kort voor zijn dood in 1934 heeft deze wat onderbelichte architect nog gewerkt aan het ontwerp voor een nieuwe pastorie bij de Calixtuskerk. Verdere ontwerpen zijn de villa Sonnevanck aan de Lichtenvoordseweg, villa Adriana aan de Eibergseweg en Huize Grol aan de Ruurloseweg.

In aanvulling hierop geeft de Stichting Mooi Groenlo een lezing over deze architect op zondag 9 december om 14.00 in de huiskamer van de dan zojuist opgeleverde villa Sonnevanck (het toekomstige Residence Het Groene Bosch) aan de Lichtenvoordseweg 3 te Groenlo. De lezing wordt verzorgd door Agnes van der Linden, de schrijfster van de biografie van Jan Stuyt en door Roy Oostendorp, die de tentoonstelling naar Groenlo heeft gebracht.

Opgave via een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch bij Paul Wallerbos (461441) of Jaap Cannegieter (461414)

stuyt

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg