(Hoog-)bouw aan de Grolse Gracht:

Is dat nu de manier om Groenlo toeristisch op de kaart te zetten?

Enige tijd geleden heeft de gemeenteraad van Oost-Gelre zich uitgesproken om Groenlo op de toeristische kaart te zetten en een “graantje mee te pikken” van die groeiende aantrekkingskracht welke de Achterhoek uitoefent op de toerist.

Een van de doelen van de Gemeente is o.a. om de grachtzone en het schootsveld daar  waar mogelijk terug te brengen naar de situatie zoals in het jaar 1627.  Op zich een nobel streven. Dan zou je dus verwachten dat de Gemeente zorgvuldig omgaat met de overweging of (hoog-)bouw projecten in de grachtzone en schootsveld gewenst zijn.

De mening van SMG is dat er op dit punt in het verleden door de gemeente geen consequent beleid is gevoerd:

Niet alleen werd er klakkeloos een vergunning afgegeven voor de kap van monumentale bomen (zie Maliebaan en Kanonswal), maar ook kreeg menig projectontwikkelaar vrij spel om vlak aan de gracht een hoog appartementencomplex te bouwen (zie bv. appartementencomplex Eibergseweg).

Bomen dragen blijkbaar niet bij aan het vestingstadgevoel, maar hoge appartementen wel……???

Gelukkig merken we dat de gemeenteraad kritischer  wordt m.b.t. (hoog)bouw aan de Grolse Gracht. En uiteraard begrijpen we dat de gemeente soms keuzes moet maken. Ook begrijpen wij dat bewoners van o.a. de Koem en  het Raveleijn dagelijks genieten van het wonen bij een toplocatie, en het is hun van harte gegund.

Maar Stichting Mooi Groenlo is van mening dat nog meer appartementencomplexen langs de gracht, maar ook in de binnenstad, Groenlo er niet mooier opmaken. En dat terwijl op andere locaties in Groenlo appartementen vaak langdurig leeg staan....

Wij houden U op de hoogte. Hieronder een aantal lopende of gecancelde projecten en voorbeelden. Wij nodigen U ook graag uit om Uw mening hierover te geven in ons forum.

Lees hieronder meer over de verschillende onderwerpen:

1) Plan de Gracht:
- 19 03 2009 klik hier voor een bericht in de Gelderlander
- 20 10 2009 klik hier voor de laatste planvorming (comissievergadering nov 2009): helaas is de tekening van het plan nog niet gepubliceerd door de gemeente (toeval?).

2) Hoogbouw aan de Houtwal:
- 04 07 2009 klik hier voor bericht verschenen in Streekgids

3) Hoogbouw aan de Tramstraat / Deken Hooijmansingel:
- 05 05 2008 Klik hier voor een bericht verschenen in de Gelderlander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg