Stichting Mooi Groenlo in Stadsparkcommisie

In 2008 heeft de gemeente besloten om o.a. in het kader van het Vestingstadbeleid het gebied tussen de Kanonswal en de Slinge ( waaronder het hertenkamp en de Halve Maan ) in te richten als Stadspark.

Bij de inspreekavonden heeft o.a. Stichting Mooi Groenlo gepleit om de plannen voor dit gebied vooral samen met de burgers en gebruikers van het huidige park op te stellen. Mede daarom is er een klankbordgroep opgericht waarvan, naast de Stichting Mooi Groenlo, ook bewoners, gebruikers, de GHV, de Oudheidkundige Vereniging en de Kanonniers deel uit maken.

stadspark

Stadspark

Deze klankbordgroep heeft inmiddels de officiële status van adviescommissie gekregen. Die status komt voort uit de Gemeentewet en geeft de klankbordgroep een wettelijke status, waardoor men daadwerkelijk invloed kan uitoefenen op welke wijze het gebied zal worden ontwikkeld of juist behouden blijft daar waar het gebied al op zijn mooist is.

Stichting Mooi Groenlo is positief over de opzet van de klankbordgroep en hoopt dat deze samenwerking zal leiden tot een verfraaiing van het gebied.

Samen met de gemeente heeft de klankbordgroep inmiddels een visie ontwikkeld voor het stadspark.  Via deze website houden we U op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heeft U vragen of opmerkingen over het Stadspark? Neem dan contact op met Paul Wallerbos ( tel 461441 ), onze vertegenwoordiger in de klankbordgroep, of mail ons ( zie contact ).

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg